Ga naar de inhoud

PERS

PERSARTIKEL


DE KRUIDIGE SENSATIE VAN MALBEC OF DE FRISSE HONINGSTOETSEN VAN CHARDONNAY? PROEF HET BIJ WINE NOT?  

Op vrijdag 19 april organiseren vier eventmanagers in spé de allereerste editie van ‘Wine Not?’, een afterwork-wijndegustatie. Beginnende wijnliefhebbers zijn van harte welkom voor een leerrijke en lekkere avond. 

 Helemaal klaar met de goedkope Chateau Migraine? Dat geldt ook voor de organisatoren van ‘Wine Not?’. Op vrijdag 19 april vindt in BAR_TAKEOFF in Antwerpen een afterwork winetasting plaats, speciaal voor startende wijnliefhebbers. “Het idee ontstond uit een gedeelde frustratie: hoe zet je als young professional de stap van de betaalbare Chateau Migraine naar een kwalitatieve wijn zonder veel kennis of ervaring?” vertelt Janne Verbergt (23), één van de organisatoren. “Met ‘Wine Not?’ willen we deze mensen een eerste kennismaking bieden met wijn en hen een gezellige maar ook interessante avond bezorgen.” 

 Vrienden, wijn, afterwork: een perfecte proefcombinatie 
Wine Not creëert de ultieme afterwork-sfeer met een boeiende winetasting. Terwijl je geniet van de smaken, omringt achtergrondmuziek je met de perfecte ambiance.  
Gedurende de tasting kun je je laten verleiden door de kenmerkende vanilletonen van de Rioja-wijnsoort of omarm de verrukkelijke kruidigheid van de Malbec-druif. Ben je echter benieuwd naar de Oostenrijkse Grüner Veltliner? Deze druivensoort onderscheidt zich door een pepertje in de neus en onthult citrus- en groene appelaroma’s in de mond. Wine Not geeft je de kans om deze smaken te ontdekken tijdens het exclusieve evenement. 

Begeleid proeven 
Voor ieder wat wils: blijf bij de basis of kies voor meer uitbreiding. Het basispakket van 18 euro biedt een gevarieerde selectie aan wijnen, met daarnaast een heerlijk hapje. Maar de kers op de taart is ongetwijfeld het glaasje huisgemaakte cava dat je ontvangt na de tasting. Naast een informatieve brochure kun je tijdens de avond rekenen op deskundige wijnliefhebbers die je begeleiden en waardevolle tips en tricks delen. Deze wijnexperts zijn er niet alleen om je te begeleiden, maar ook om persoonlijke vragen te beantwoorden. Voor wie graag dat tikkeltje meer wil, zijn er uitgebreidere pakketten beschikbaar op de website, www.winenotevent.com.